agave-aloe-vera-botanical-912410

Slimme manieren om gebruik te maken van Aloë Vera

Voordat bad bommen en contourpaletten er waren, was er aloë vera (het gerucht gaat dat Cleopatra zelfs aloë als huidbehandeling gebruikte). Er is een reden het al deze tijd heeft doorstaan als schoonheidsproduct – het werkt.

BewarenBewaren

 

Probeer aloë als een aftershave

Heb jij ook last van irritaties na het scheren? Is je huid rood en gevoelig? De enzymen in Aloë Vera bieden ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het voorkomen irritaties na het scheren. Daarnaast kunnen ze ook kleine snijwondjes of kerven aanpakken.

 

Of gebruik het als make-up remover

Breng pure aloë vera aan op een watje en veeg voorzichtig over de plekken waar je make-up zit. Het zorgt ook voor een kalmerende werking na een lange dag en soms in combinatie met andere producten. Mijn favoriete make-up remover is de ‘Acure Seriously Soothing Micellar Water Towelettes’. Aloë kalmeert en het micellaire water fungeert als een magneet om puin, make-up en verontreinigende stoffen uit de huid te verwijderen.

 

Het is een geweldige moisturizer

Aloë dringt vier keer sneller in de huid dan water, waardoor Aloë Vera een sterk hydraterend effect heeft op je huid.

Het kan helpen om ontstekingen te verminderen

Begin met het smeren van Aloë op je huid als je last hebt van rosacea, acne of een gevoelige huid hebt.  Aloë Vera is een geweldige ontstekingsremmer en geeft een hydraterend en kalmerend gevoel. Het werkt op drie manieren om ontstekingen te verminderen en voorkomen. Het voorkomt verwijdering van bloedvaten in geïrriteerde gebieden, produceert pijnstillende salicylaten als bijproduct en remt het deel van het immuunrespons dat ontstekingen veroorzaakt.

 

Aloë Vera helpt brandwonden en aan wrijving gerelateerde irritatie te genezen

Er zijn veel situaties die ervoor kunnen zorgen dat je een verbranding oploopt. Als het strijkijzer iets te dicht bij je hoofd kwam, tijdens het krullen van je haren en ga zo maar door. Ook dan is aloë Vera je beste vriend! Het creëert een omgeving die genezingen ondersteunt, en de ontstane ontstekingsremmende bemiddelaars vervordert. De perfecte oplossing dus.

 

Het zal de stank uit insectenbeten halen

Aloë Vera is een geweldige remedie voor thuis, gecombineerd met OTC-hydrocortison voor Insectenbeten. Het kalmeert het ontstoken gebied en hydrocortison stopt de jeuk.”

Maak je haarmasker

Je haar bevat aminozuren en enzymen, net als aloë, zegt Chelsea Scott, oprichter van het haarverzorgingsmerk TRUHAIR. Dus als je het op je haar gebruikt, kun je die voedingsstoffen terugbrengen in die wasbeurt, styling en de omgeving. Pak een aloë verablad op in het gedeelte met tropische vruchten van je plaatselijke kwekerij (je kunt het blad opensnijden en de gel eruit halen), of koop aloë vera olie. Hoe dan ook, gebruik de vloeistof twee tot drie keer per week als serum: masseer de gel zachtjes rechtstreeks in de hoofdhuid om de bloedsomloop te stimuleren en de haarzakjes te stimuleren voor een betere opname. Laat het een uur zitten en gebruik dan een milde shampoo om uit te wassen.

 

Bron: WomensHealth, Bhanusali.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *