bowl-cherries-chopping-board-793759

Nog meer lekkere en gezonde meals!

Om je te helpen met het behalen van je gezondheids- en fitnessdoelstellingen, willen we weer een update geven van heerlijke diner recepten.

BewarenBewaren

 

Buddha Bowl

Dit is een van onze favoriete recepten van dit jaar. Het heeft letterlijk alles: gebakken zoete aardappelen, boerenkool en een overheerlijke tahini-dressing. Daarnaast is het ook een vegetarisch gerecht, wat op zijn tijd ook goed is voor onze planeet! Met maar liefst 16 gram aan eiwitten, is dit echt een topper.

Een tip voor de Pro’s: een groot aantal van deze ingrediënten kun je al een paar dagen van tevoren bereiden. Dit geeft je de mogelijkheid om voor de gehele week al maaltijden voor te berieden. Maak wat extra stukjes zoete aardappel, een extra portie quinoa en de tahini-dressing. Het is dan alleen nog maar een kwestie van alles bij elkaar gooien, tijdens je drukke weken.

INGREDIËNTEN

-Boeddha schaal 1/2

– kleine zoete aardappel, in dikke reepjes gesneden

-2 theelepel +1/2 theelepel olijfolie

-1/4 theelepel gemalen rode peper

-1/2 theelepel gedroogde basilicum

-1/2 theelepel uien poeder

-snufje zout

-2 kopjes boerenkool, gehakt

-1 kruidnagel, in blokjes gesneden

-1/4 kop spruiten

-1/4 beker edamame

-1/4 avocado

-1/3 beker gekookt quinoa

 

Tahini Dressing

-1 Eetlepel. tahin

-1/2 citroen, geperst

-1 Eetlepel. water

-snufje zout

 

STAP 1: Verwarm de oven voor op 375 graden.

STAP 2: Gooi zoete aardappel met 2 tl olijfolie, gemalen rode peper, gedroogde basilicum, uienpoeder en zout. Giet op een bakplaat en bak gedurende 25 minuten.

STAP 3: voeg in de pan met 1/2 theelepel olijfolie boerenkool en teentje knoflook toe. Sauteer gedurende 3 minuten.

STAP 4: Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de tahinisaus.

STAP 5: Combineer in een kom alle ingrediënten, inclusief gekookte boerenkool en gebakken zoete aardappel. Top met tahinisaus.

 

Spicy bloemkoolvleugels

Wie is er nou geen fan van pittige chickenwings? We hebben een magere en gezonde variant hierop gevonden. Het geheim hierachter is; bak de bloemkool met Cayenne peper en chilipoeder, om zo een plantaardig alternatief te krijgen. Om het nog lekkerder te maken dippen we deze ‘vleugels’ nog eens onder in een hete saus of een zelfgemaakte guacamole.

INGREDIËNTEN

-1 hoofd bloemkool, in stukken gebroken

-1 ei

-2 eetlepel volkoren of glutenvrij meel

-1 theelepel Chilipoeder

-1/4 theelepel Cayennepeper

-1/4 theelepel zout

-1 knijp peper

 

STAP 1: Verwarm de oven voor op 400 graden.

STAP 2: Gooi de bloemkoolroosjes samen met de eieren.

STAP 3: Meng in een grote kom bloem, chilipoeder, cayennepeper, zout en peper en meng deze. Voeg de roosjes toe in de kom en meng het dusdanig dat elk bloemkoolstuk bedekt is.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *