tie-690084_960_720

Kleed jij je ook naar je lichaamsbouw?

Er zijn verschillende soorten lichamen waar naar je je kan kleden. Wat is de beste manier om je te kleden? De verschillende lichamen worden in dit artikel besproken. Het gaat om lichaam: de V-vorm, de bierbuik, de Bonenstaak &de Kleine. In dit artikel worden twee lichaamsvormen toegelicht: V-vorm en de Bierbuik.

BewarenBewaren

 De V-vorm

Als je deze vorm hebt is dit perfect voor de ideale sportschoolmannetjes. Alleen het enige nadeel is dat het moeilijk is om jezelf te kleden. De vorm van deze lichaamsbouw betekent dat je brede schouders hebt en smalle heupen, dit zijn vormen waar ontwerpers weinig rekening mee houden omdat dit niet de meest komende vorm is. De meeste shirts die bij de schouders wijd genoeg zijn, zijn net zo wijd bij de heupen. Dit zorgt ervoor dat je kleding je lichaam moet verbergen in plaats van accentueren. Wat absoluut weg moet als je deze vorm hebt; de wijde, niet aansluitende kleren. Dit zorgt ervoor dat je een vierkant figuur krijgt omdat je boven net zo breed lijkt als onder. Een notdone is om een korte jas aan te doen omdat dit dan niet mooi in model is. Dit maakt je alleen maar breder, dit zorgt ervoor dat je lichaam uit proportie wordt gebracht. Kies voor een maat gemaakte overhemd. Vind je het prijskaartje te hoog? Koop dan een normaal overhemd en laat deze aan de onderkant innemen door een kleermaker. Bij truien en t-shirts is het belangrijk om te kiezen met een vorm die na je lichaamsvorm gemaakt is, bijvoorbeeld een V-hals. V-halzen zorgen ervoor dat je blik meer naar beneden wordt getrokken in plaats van overdwars. En ook hierdoor wordt het ‘vierkant-effect’ vermeden.

De Bierbuik

Bij deze groep mensen is het probleem waarschijnlijk dat zij proberen de buik te verbergen door wijde shirts te dragen. Deze verwoede pogingen de buik te laten verdwijnen hebben over het algemeen weinig succes. Je lijkt dus meestal dikker in te wijde kleding. Wat je niet moet doen als je een bierbuik hebt, is het dragen van shirts of truien met een drukke print of patronen zoals horizontale strepen, dit komt omdat dit de nadruk meer op je buik komt. Doe sportbroeken en simpele shirts weg en probeer eens een goed pak. Het liefst met een jasje met knopen. De V-lijn in het jasje zorgt gelijk dat je een stuk slanker lijkt. Als je het helemaal goed wil doen, draag dan nog een donker gilet. Hierdoor lijkt je taille slanker. Daarnaast kies je voor een egaal overhemd met geen opdruk. Om je jasje dicht te knopen verberg je uitstekend het lichaamsonderdeel waar je minder trots op bent.

Wat vind jij van dit artikel? Herken jij jezelf in deze lichaamsvormen? Laat een comment achter.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *