man-1282232_1920

Je bent sterker dan dat jezelf denkt!

Door hulp van andere kan het helpen om je mentaal sterker te maken. Iedereen heeft natuurlijk wel eens dagen dat alles lukt en je jezelf sterker waant dan Rico Verhoeven, maar er zijn ook andere dagen dat het allemaal tegen zit en niemand je kan helpen of ondersteunen. Op zulke dagen ben je veel sterker dan je denkt in een goede omgeving met goede begeleiders om je heen.

BewarenBewaren

Wanneer je in de gym bent is het tijd om hard in de ijzers te bijten om door je grens te gaan. Je moet jezelf omringen met mensen met dezelfde trainingshouding als jij. Wanneer je jezelf omringt met succesvolle mensen, des te meer kan jezelf succesvol worden. Wanneer je mensen ziet die heel hard traint en de gewichten omhooggooien of het niks is, en waar je zelf bij denkt dat het je nooit gaat lukken, zal je doorgaans minder succesvol zijn. Van deze houding kun je wat leren. Je wordt wel getriggerd om hard te werken maar het kan ook negatief werken. Stop met een watje te zijn en omring je zelf met positieve mensen als je jezelf niet genoeg kunt motiveren.

Wanneer je alleen gaat trainen is het de bedoeling om je aan een vaste structuur te houden. Begin daarom ook altijd met een goede warming-up van een minuut of 10. Vervolgens is het rek en strekken heel belangrijk om blessures te voorkomen. Om een spiergroep te trainen is het relevant om 4 oefeningen te pakken per spiergroep als je 2 spiergroepen gaat trainen. Als je 3 oefeningen traint voor 3 spiergroepen en setjes doet van 3×10 dan train je voldoende. Dit ligt eraan wat je doelstelling is, maar voor spieropbouw is dit een uitstekende trainingsvorm. Bij een sportschool lopen genoeg Fitnessinstructeurs en Personal trainers die jou kunnen helpen en motiveren om te sporten. Wees zelf ook kritisch en neem geen genoegen met een oefening waarbij je je spieren niet voelt.

Nogmaals neem geen genoegen met het minimale, haal alles uit jezelf en voel je een fitnesslegend!!!

Om goed na te denken over je fitness-carriere, neem dan even een break en ga anders op vakantie. Voor tips om op vakantie te gaan, klik dan hier.

BewarenBewaren

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *