black-white-3581502_960_720

5 redenen waarom zweten goed is voor je gezondheid

Niemand vindt het leuk om zijn zweetoksels te zien of te merken dat hij/zij zweet. Het is niet aantrekkelijk om door de stad te lopen met een onaangename reuk en een hagelwit shirt die betast is met zweetvlekken. Maar bij het menselijk lichaam en dus bij een gezonde levensstijl hoort nu eenmaal een strak trainingsregime, en dus ontkom je niet aan een zweetdruppeltje hier of daar. Gelukkig heeft transpireren ook een hele hoop voordelen:

BewarenBewaren

 

Het geeft je een boost op je immuunsysteem

De zweetklieren produceren peptiden die antibiotica fungeert om in strijd te gaan met infecties. Volgens wetenschappers worden virussen en bacteriën maar moeilijk immuun voor deze natuurlijke antibiotica. Zweten doet je gezondheid op de lange termijn dus ook een plezier bij het voorkomen van virussen en bacteriën.

Het zuivert je huid

Wanneer je zo nu en dan een zweetdruppel af moet vegen, openen je poriën – ook in je gezicht. Op die manier ontdoen ze zich van ongezonde bacteriën en vuil. De afvalstoffen die je poriën verstoppen en je huid ontsieren met bijv. puisten verlaten je lichaam via zweet. En dankzij peptiden maken bacteriën op je huid geen schijn van kans.

Het reinigt je lichaam

Afvalstoffen verlaten je lichaam via zweetklieren, onder die afvalstoffen vallen ook alcohol, zout en zelfs cholesterol. Ook chemische stofjes die aanwezig zijn in alledaagse producten als speelgoed en/of kookgerei worden verlaten via deze zweetklieren.

Het stimuleert de afgifte van feel good-hormonen

Dat sport de symptomen van een depressie kan verlichten, heb je waarschijnlijk ooit wel eens gelezen. Wat veel mensen niet weten is dat zweten de aanmaak van bepaalde hersenstofjes bevordert. Wanneer je lichaam opwarmt en je begint te zweten komen er neuronen vrij in je brein die je gemoedstoestand verbeteren.

Het maakt je aantrekkelijker

Uit onderzoek van de Universiteit van Calofornië werd geconcludeerd dat: bij vrouwen die aan androstadionon roken (geurstof van mannelijk zweet) een sexuele opwinding voor zorgen.

Dus al met al zijn er genoeg voordelen aan het zweten. Meningen zullen hier verdeeld over zijn maar als jij degene bent die regelmatig (veel) zweet kan jij deze onderwerpen gebruiken om mensen te overtuigen dat zweten goed voor je is. Er zijn ook methodes om botox onder je oksel te plaatsen om zweet te voorkomen, dit heeft Andy van der Meijde bekend gemaakt via zijn Youtube-kanaal. Hij werd er heel onzeker van en daardoor heeft hij via een plastische chirurg botox rondom zijn oksel geplaatst.

Heb jij nog een aantal nuttige tips, laat een comment achter.

BRON: Mens Health

BewarenBewaren

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *